DIESEL ?

08-06-2015

Vrijdag waren we lekker bomen, struiken ed. van het landgoed aan het loshalen toen de loader stopte. Martien startte hem opnieuw nadat hij had gecheckt of er nog diesel in zat en na een paar minuten stopte hij weer. Nog een paar keer starten.....

 en toen deed hij helemaal niets meer. Ja hoor, de tank leeg. Martien was net van bergje afgereden en om de loader heen zaten nog allemaal takken en prik bosjes, maar martien is er toch uit weten te klimmen. Dan eerst maar een jerrycan kopen bij Kooyman en langs de verhuurder rijden om te vragen of er gewone diesel in moet. Dat was zo en nu langs de benzinepomp rijden. Op vrijdag is het altijd heel erg druk bij de benzinepomp, ze willen allemaal nog even tanken voor het weekend (achteraf is dat slim, want op zaterdag zijn ze al om 16.00 uur dicht en op zondag zijn ze de hele dag gesloten. Je kan wel tanken met een bankpas, maar alleen met een pas van de bank op Bonaire, dus geen mastercard, visa of iets dergelijks. Diesel getankt (kost hier overigens bijna niks ($ 0,699 per liter, in NL was het de laatste keer dat wij gingen tanken € 1,29 per liter) en terug naar de loader. De diesel in de tank gedaan en weer starten. Een paar keer geprobeerd, maar hij deed het niet. Er was ook niemand meer te bereiken op het verhuurbedrijf en de mobiele telefoon werd ook niet opgenomen. Zaterdag nog een keer lang de zaak gereden, maar niemand aanwezig. Dus noodgedwongen heeft de loader twee dagen rust. Waarschijnlijk moet de loader eerst ontlucht worden, maar ja waar zit die ontluchter (staat vast in de gebruiksaanwijzing, die we niet hebben).

Dus maandag maar weer gebeld (extra vroeg ons bed uitgegaan), maar niet opnemen he. Later erlangs gereden en om ongeveer negen uur is er teruggebeld. Martien moest de monteur zelf ophalen, anders wisten ze niet waar de (spaans sprekende) monteur moet zijn.

Ik ben benieuwd!

Terug naar blog overzicht

comments powered by Disqus