kapot gewerkt

06-06-2015

Nu dit weer. Ben ik hard aan het werk op ons 'veldje', zie ik iets onder mijn werkschoen hangen. Waar heb ik in gestaan? Een metaal streepje zit er onder mijn schoen. Ik til mijn voet op, om te kijken wat het is en om......

het metalen deeltje te verwijderen. Zie ik dat de zool van mijn werkschoen helemaal los is gekomen van de schoen. Nu moeten jullie weten dat deze werkschoenen met stalen neuzen al hééééééél oud zijn, maar ja, die ga je niet weggooien. Ik had ze in Nederland helemaal klaar gemaakt voor het werk op Bonaire. De binnenzool eruit uitgehaald, zodat mijn zooltjes erin kunnen, nieuwe veters erin gemaakt, de buitenkant een beetje stofvrij gemaakt en klaar is Pia. Maar na twee dagen werken zeiden ze, doe het zelf maar. Ik loop al niet zo lekker, maar met een schoen waar de zool van los zit bevorderd dat nou niet echt. Dus weer naar het huisje om mijn sneakers maar aan te doen. Later op de dag hebben we wel even bij Kooyman (de Gamma van Bonaire) gekeken naar andere werkschoenen, maar de kleinste maat is 40 en ik heb 38. Er zijn hier natuurlijk niet zo veel (geen) vrouwen in de bouw werkzaam. Die moeten koken, schoonmaken, de kinderen opvoeden, wassen ed. We proberen nog wel te gaan kijken in andere winkels, maar nu nog even niet.

Martien kwam vanmorgen Wilma tegen bij de bakker en zei meteen: neem mijn schoenen maar, die heb ik tot 21 juni toch niet nodig. Nu kan ik rustig kijken voor andere werkschoenen.

Van je vrienden moet je het hebben.

Terug naar blog overzicht

comments powered by Disqus