NEE, NIET MIJN IJZEREN VRIEND

28-06-2017

Mijn ijzeren vriend (wasmachine) begon rare geluiden te maken, ik ging kijken, maar zag niets bijzonders en hij bleef gewoon doordraaien. Toen, na enige tijd, begon hij te piepen. Hij gaf FE aan..........

Gelukkig heb ik de gebruiksaanwijzing nog en het betekende: het te veel water is te wijten aan een defecte waterklep. Ik heb het water afgetapt en toen laten centrifugeren. Toen gaf hij, (9 minuten voor het einde), OE aan. De afvoerleiding is geklemd of verstopt of afvoerfilter verstopt. Weer water via klein slangetje onderin de wasmachine afgevoerd en toen kwam mijn redende engel thuis. Hij heeft het filter eruit gehaald en er zat WEER een doekje van Colour Catcher in. Eerst ook al een keertje, maar toen had ik (zuinige bats dat ik ben) de doekjes door de midden geknipt (dan werken ze even goed als een hele), maar daar verstopt de wasmachine dus van.

Voortaan meteen kijken of het doekje er in zit, als de was klaar is.

Terug naar blog overzicht

comments powered by Disqus