STRAATNAAM ?

17-07-2015

Hoera, ik heb het, de beruchte identiteitskaart Bonaire of te wel de Cedular of Sedular (ze weten zelf niet hoe ze het......

moeten schrijven). Dat is achteraf toch nog snel gegaan. Ik had een afspraak om 14.00 uur en toen ik mij melde, zei de vrouw van de balie dat ik mij eerst moest in laten schrijven. Ja, daar voor ben ik hier toch ook? Je moet je eerst laten inschrijven en dan moet je weer terugkomen bij mij en krijg je weer een ander nummertje om je Sedula aan te vragen. O o ja, dat is goed. Ik krijg een nummertje on mij in te laten schrijven en ik zit net en wordt al opgeroepen. Dat gaat goed, denk ik nog. Het inschrijven duurde best wel lang en het bleek dat ons adres niet bestond. Kaya Kuarts 18a bestaat niet, wel Kaya kisolito 18, maar weer geen 18a. Het blijkt dat deze straat eerst anders heette en het veranderd is. Ook goed, als ik mijn inschrijving maar krijg. Dat was geregeld en moest ik weer een ander nummertje halen voor de sedula. Dat duurde wat langer, maar toen ik aan de beurt was en er een foto van mij gemaakt was, was het ook zo geregeld. Toen ik moest afrekenen dacht ik het niet goed te hebben verstaan, maar het was maar $ 8,38.

Zo zie je maar, aan de ene kant gaat het met bakken uit je portemonnee en aan de andere kant verbaas je je over het belachelijk lage bedrag voor een identiteitskaart.

Terug naar blog overzicht

comments powered by Disqus