VUILCONTAINER DEEL 3

04-09-2017

Het is zo'n een verhaal, die moet even in drie delen verteld worden. Deze chauffeur hadden we al eens eerder gehad en toen kon hij het adres niet vinden. Wij waren daar gewoon aan het werk en hebben hem al meerder keren voorbij zien scheuren en .....

wij maar schreeuwen en zwaaien, maar meneer ziet niets en gaat weer terug naar de zaak. Wij bellen en meneer kwam weer terug, ik ging midden op de straat staan om zijn aandacht te trekken en meneer rijdt me bijna omver, ik kon net weg springen. Maar goed we waren laaiend, ten eerste komt hij te laat, zegt helemaal niets en zet de container buiten het hek op straat. We hebben naar de zaak gebeld, maar ze waren aan het eten, dan maar naar de zaak toe. Toen we vertelde dat we een officiële klacht kwamen indienen, namen we het heel serieus. Er kwamen drie mensen om het aan te horen, er werd een klachtenformulier ingevuld en meegenomen in de toolmeating op maandag. Een ander chauffeur kwam de container op de juiste plek zetten en was aardig, zoals het hoort. Die eerste chauffeur zou een cursus klantvriendelijkheid moeten volgen, die idioot.

Ik ben benieuwd of we er nog iets van vernemen.

P.s. het is nu woensdag en de container staat er nog steeds, één van de twee vrachtwagens heeft een ongeluk gehad, dus het ophalen van de containers wordt vertraagd en het is nu de dag van Bonaire, dus iedereen is vrij!!!!!!!!!

Terug naar blog overzicht

comments powered by Disqus